How To Use
  • To navigate between chunks, either use the Next and Previous buttons or simply click on the chunk you wish to edit. You can also use keyboard shortcut Alt+N for Next, Alt+B for Previous, and Alt+M for Mark & Next.
  • Changes are saved as soon as you navigate away from a chunk.
  • Chunks have three states: New, Seen, and Verified. If a chunk was found in translation memory, it will be inserted as Seen or Verified.
  • If a chunk is modified while in New state, it will be changed to Seen state.
  • Subscribers may click on source words to look up translations and add expressions to their personal dictionaries.
  • Style markers (e.g. <S4> and </S4>) signify that the text inside has a different format or effect. The markers can be moved around as needed, but don't change the numbers in them.DoonesburyTegneserien


Doonesbury er skrevet og tegnet af Garry Trudeau .


Han startede med at tegne serien til den interne avis , mens han gik Yale i 1960'erne .


Udgangspunktet for serien er derfor også en broget flok studerende , der i større eller mindre grad frekventerer Walden universitetet fiktivt .


Serien er opbygget af striber at dagbladstypen , og da serien blev ret populær , blev den købt til daglig udsendelse i aviser i USA og efterhånden også over andre dele af verden .


I Danmark har serien optrådt i dagbladet siden 1973 , lige som den en overgang var med i tegneseriebladet .


Den er siden 1982 udkommet i en række album udsendt forlaget I Danmark har Doonesbury inspireret til serier som Egoland .Seriens universGennem årene er mange af tidens emner blevet taget op med skarp pen .


Det gælder trends i dagligdagen samt ikke mindst politiske sager af enhver art den til enhver tid siddende præsident er sikker at blive taget under behandling .


Emnerne tages op opfindsomme måder af de centrale personer i serien , der først og fremmest er personerne fra Walden-tiden .


Men også de direkte involverede politikere optræder i serien dog aldrig som traditionelle karikaturer , nærmere via attributter eller indirekte ved at holde tale uden for billedet til en række tilhørere .


Desuden optræder præsidenten og hans rådgivere ofte bag en række billeder af Det hvide hus eller Kongres-bygningen .Seriens formSom nævnt er der tale om stribeformen , hvor en enkelt linje ofte bestående af fire billeder bruges til at bygge op en pointe i sidste billede .


Billederne er dramatisk set uhyre tamme mange striber har bestået af 4 ens billeder .


Vittighederne leveres derfor af replikkerne , der i øvrigt adskiller sig fra de fleste serier ved ikke at stå i bobler , men blot er skrevet direkte i billedet .


Et andet karakteristisk træk er , at seriens personer udvikler sig og ældes .


De fleste har udviklet sig fra den sorgløse studentertid til en ansvarlig arbejdstilværelse med varierende familieforhold .


Endog dødsfald er forekommet dog ikke blandt seriens centrale personer .


Til tider forekommer metakommentarer , hvor nogle af seriens figurer kommenterer serien selv .De centrale personerlægger navn til serien og bliver efterhånden reklamemand .


Han lever en tid sammen med J.J. , og sammen får de datteren Alex , inden de vokser fra hinanden .


Mike glider lidt med tidens trends , men har inderst inde en humanistisk grundholdning , som han dog til tider på kompromis med .Zonker er den notoriske overlevende hippie .


Han gør en dyd ud af aldrig at taget en eksamen , og senere lever han nas eller som barnepige for flere af de øvrige personer .


Hans største kompetence er solbruning og surf .


Han er nevø til onkel Duke .B.D. er alfa-hannen , der hylder de traditionelle mandlige værdier .


Han er Walden leder af football-holdet han bærer i øvrigt altid hjelm , lige som Jens Fup i Basserne avisstribe og holder af øl og piger .


Han scorer derfor også seriens dulle , Boopsie , som han bliver manager for .Boopsie er cheerleaderen , der senere kommer til at ernære sig som b-skuespiller i tv-serier og langt nede rollelisten i film .


Hun har oplagte fysiske fortrin og er generelt ikke alt for kvik man skal dog ikke lade sig narre af ydret .


Hun og B.D. lever livet sammenJoanie er den modne kvinde , der et tidspunkt beslutter sig for at læse jura og på trods af alle fordommene gennemfører dette .


Hun får efterhånden job i forskellige politiske sammenhænge som god demokrat både for republikanere og demokrater .


Hun er mor til J.J.Mark er rigmandssønnen , der står for Waldens radio et job han viderefører efter universitetet med direkte talkshows .


Han har det svært med sin fars ultrakonservative og -kapitalistiske verdenssyn , der i øvrigt har det svært med , at Mark finder ud , at han er bøsse .Onkel Duke er den person , der er modelleret den mest kendte person fra virkeligheden , idet det er en parodi gonzo-journalisten .


Duke dyrker hvad som helst , der giver penge , stoffer og kvinder , og mystisk vis får han tiltusket sig diverse ambassadørposter rundt om i verden bl.a. Samoa og Kina .


Han er i den grad overleveren , der i lange perioder kan takke Honey for at være i live .


Duke er den eneste af de centrale personer , der ikke har en fortid Walden universitetet .Markante bipersonerer Onkel Dukes tolk under hans ambassadørperiode i Kina , og hun følger med ham rundt hans senere rundfærd .


Hun er dybt forelsket i ham , hviket ikke er gengældt .


Duke tolererer Honey , når bare hun hjælper ham med hans dybt tvivlsomme transaktioner .Lacey Davenport er en ældre stenrig og moralsk totalt uangribelig gammelrepublikansk kvinde , der ved skæbnens vilje bliver skarpsynet kongresmedlem .


Hun har bl.a. Joanie som juridisk rådgiver .Roland Hedley er den CNN-inspirerede udenrigsjournalist , der altid er de aktuelle brændpunkter .


Han er altid klar til at betræde øde og ukendte stier , blandt andet rejse i Ronald Reagans hjerne .er dagbladsjournalisten , der har som hemmelig ambition at foretage en afsløring som Watergate-skandalen .


Joanie bliver samlever med Rick et tidspunkt .J.J. er Joanies datter og senere Mikes samlever .


Hun forsøger at slå igennem som performancekunstner , og efter at have forladt Mike finder hun sammen med Zeke .Hr. Skod er en cigaret , der til tider optræder i serien som en menneskelig figur .


Han er repræsentant for rygning / tobaksindustri-lobbyen , og ind imellem dukker der lignende figurer op i form af Hr. Fygræs , Hr. Dum-dum og lignende .Danske albumOversætter :


Ole Steen HansenJeg forstår ikke et ord af det herEt forbandet snedigt folkefærdNogle varme tips til dine fans , Rollie ?Det bliver over mit lig !Reagans hjerne under lupDesværre tog hun også samtalen båndLæg primadonnanykkerne i garderobenDet her være mit livs værste tømmermændDet er bare tv , sir , ingen kan se forskelJeg gav dem tørt !


Jeg gav dem tørt !Bruger du dextrose i din koffein ?Jeg dækker dig , mens du hydrererRen livskvalitet Highway 1Hvem er manden med cigaretrøret ?Jeg var da med i Woodstock , ikke ?Han er søn af den lokale stripper , sir !Virtuel , min elskedeForræderi , forræderi !Dick ?


Er det dig ?Han bliver en helvedes god guvernørVi gør det for fredens skyldJeg havde ikke et økonomisk forhold til den kvindeDet er ikke nogen bombemand , det er SharonSe !


Letland er også vores side !Velkommen til Irak !En helt igennem beroligende gang kirurgiKritik ?


Har der været kritik ?Velkommen til FessorfabrikkenHold dig til ludere og betal altid kontantMine underhylere kryber op .


Forslag ?Blev Jesus måske afkrævet en fødselsattest ?Mit folk tilbeder mig !


Revolution er utænkelig !I er altså villige til at for at opnå skattelettelser ?Da jeg var ung , blev Jesus født foran et posthus !PlantehviskerenDesuden er udkommet Doonesbury de første striber :Er der ild i græsset ?Men det var sådan en lovende krigSkyldig , skyldig , skyldigSagt om serienVi har tre vigtige informationskilder til at holde os orienteret om , hvad der foregår i Washington :


De elektroniske medier , den trykte presse og Doonesbury ikke nødvendigvis i den nævnte rækkefølge


USA's præsident 1974- 1977Eksterne henvisningerTegneseriens officielle hjemmesideDoonesbury ComicWikiKategori :


Tegneserier fra USA

 

Add Expression

ReadMe: Don't use this for context-based errors!

User Dictionaries are a powerful tool, but with that power comes...you know the rest.

In particular, you should not use a User Dictionary to correct errors in the translation. If the translation failed due to an incorrect analysis, such as mistaking a verb for a noun, you should instead tell us about it.

Ideal candidates to go into a User Dictionary are terms and expressions where you always, in all contexts, for all word classes want your own alternative translation to be picked.

Please enter expressions in dictionary lookup form (uninflected) where possible. Valid exceptions are where the expression is inherently plural, such as shorts or trousers.

Post-Edit Actions