How To Use
  • To navigate between chunks, either use the Next and Previous buttons or simply click on the chunk you wish to edit. You can also use keyboard shortcut Alt+N for Next, Alt+B for Previous, and Alt+M for Mark & Next.
  • Changes are saved as soon as you navigate away from a chunk.
  • Chunks have three states: New, Seen, and Verified. If a chunk was found in translation memory, it will be inserted as Seen or Verified.
  • If a chunk is modified while in New state, it will be changed to Seen state.
  • Subscribers may click on source words to look up translations and add expressions to their personal dictionaries.
  • Style markers (e.g. <S4> and </S4>) signify that the text inside has a different format or effect. The markers can be moved around as needed, but don't change the numbers in them.ComputerrollespilComputerrollespil er en genre indenfor computerspil , som lægger større del af vægten at fortælle en historie og lade spilleren være en del af denne historie .


De typiske er og Sci-Fi , men Post-apokalyptiske rollespil er ikke ualmindelige .


Computerrollespillene har gennemgået en stor udvikling gennem tiden fra tekstbaserede til grafiske .Tekstbaserede rollespilEnkeltspillerTekstbaserede rollespil for kun en spiller er meget ofte bygget op omkring det at hovedpersonen har en .


Spillerens opgave bliver at opfylde de mål som bliver stillet .


Det foregår oftest ved at spillerens bliver sat overfor en mindre tekst som beskriver den nuværende situation og derefter træffer man et valg .


Dette valg bliver ført videre og man gennemgår eventyret trin for trin .Denne type af rollespil er gammel og bruges sjældent længere i dens originale udgave .


Desuden er der kun minimal karakterudvikling under forløbet , da spillene er bygget op efter et forlystelsespark princip , altså der er nogen der har givet spilleren nogle muligheder og man træffer kun de valg som bliver tilgængeliggjort .OnlinespilTekstbaserede rollespil foregår gennem hvad man kalder MUD Multi


User og bruger telnet eller en specialiseret MUD-klient til at forbinde sig til serveren .


Gennem klienten skriver man en række handlinger som man vil udføre og alt sker derefter serveren .


Man kan også chatte snakke med andre og derved en større oplevelse af spillet , samt lære folk fra andre lande at kende .Dette blev meget populært en overgang , men har siden måttet vige pladsen for de grafiske rollespil .


Dog eksisterer de stadig og de største har regelmæssig aktivitet .Grafikbaserede rollespilEnkeltspillerEfterhånden som computerne blev udviklet åbnedes mulighederne også for spil-industrien og den grafiske brugerflade GUI kom til .


Dette ændrede spillenes karakter , i mindre grad i starten , til at fokusere det som spilleren var i stand til at se skærmen i stedet for at beskrive det med ord .


I starten bredte dette sig kun til enkelt spillene .


Pincipperne som de bygger har ikke sig drastisk , men idet at man ikke længere behøver at beskrive hvert eneste rum og begrænse spilleren dermed og at industrien voksede blev nogle af kræfterne lagt andetsteds .


Ud over at skulle lave den visuelle del , blev kræfterne også lagt i karakter udvikling .OnlinespilAf onlinespil dominerer MMORPG'er Massive Multiplayer Online RolePlay Game , MMO genren .


Det første officielle MMO menes at være Meridian 59 , men de første populære MMO'er kan krediteres til at være Ultima Online eller .


MMO'er er bygget MUD's hvor grafiske elementer er indbygget , og hvor alle spillerne er samlet en server og kan spille med og mod hinanden .


At have en mængde af servere kørerne har nogle driftsomkostninger og dette resulterer i at de fleste MMO'er har em månedlig omkostning for spillerne .


den positive side bliver der til gengæld også ofte lavet nyt indhold i spillene regelmæssigt uden omkostninger for spillerne .


Til gengæld har Guild Wars bevist at det sagtens kan lade sig gøre at køre en MMO uden månedlig betaling .


Dette opvejes ved regelmæssige udvidelsespakker I dette tilfælde også enkeltstående kampagner .


Samtidig kan man se det store udbud af gratis MMO'es hvoraf nogle bliver finacieres af reklamer og andre satser at udbyde fordele til betalende medlemmer .


Et andet element i denne genre er det sociale element .


I spillene får man mulighed for at slutte sig sammen i og den måde skabe kontakter via spillet .


Det sociale element fylder meget og mange spillere udvælger sig ofte kun et MMORPG som de vil bruge deres tid .Eksempler MMO'erUltima Online er sat isometrisk op , men er siden gået under udvikling og er gået over til 3D .er 3D-baseret .RuneScape er isometrisk og skrevet i JavaMMO'er har udviklet sig voldsomt i de seneste år og er blevet en industri som flere spilfirmaer går over til .


Derudover er PC'ernes trækkraft forøget og man er derfor istand til at lave MMORPG'er som er mere grafisk appelerende til det publikum .Der findes også en onlinespil som ikke har nogen relationer til spilproducenter .


Der kom en stor forøgelse i antallet af spil en almindelig bruger selv kunne udvikle og mange havde også lavet deres spil ud Everquest , Ultima , og andre .


De fleste laves i håb om selv at blive store spil som Ultima , eller World øf Warcraft , eller bare som et forsøg at vise at de også kan .


I 2004 blev en ny stil lagt da spillene og udkom , idet de åbnede for muligheden for at lave Spilmodifikation , uploade dem og spille dem sammen med andre .


Det har også været med til at give mange diskussioner om emnet sikkerhed .


I 2005 udgav firmaets første MMO officielt i forretningerne , World øf Warcraft .


Dette er siden vokset til det største MMORPG markedet med 11 millioner registrerde konti .Typer af rollespilDen overordnede måde at inddele rollespil er den forrige nævnt , men der er ande typer , som kan bruges til at definere spillet mht. til historie , frihed og genrelt fokus .


Disse benævnelser er ikke entydige og mange spil kan indeholde flere af disse undergenrer .


Et eksempel er som mange antyder at vi har med et sandkasserollespil at gøre , men alligevel ligger et stort fokus den udviklede kampdel og der er dermed også elementer af et actionrollespil i det .SandkasseSandkasserollespil lægger stor vægt spillers frihed .


I dem er der ikke én quest som spilleren skal gennemføre , men snarere en Main Quest , som angiver den historie , der ligger til grund for spillet .


Friheden ligger i at spilleren selv kan vælge om man ønsker at gennemføre denne Main Quest , eller hellere vil gennemføre andre mindre quests , eller bare opdagelse i den skabte verden .


Disse er mest almindelige i enkeltspillergenren .ForlystelsesparkForlystelsesparkrollespil , eller temaparkrollespil , er mere typiske i MMO'es end i enkeltspillergenren .


I denne genre er det producenterne som lægger nogle mere eller mindre stramme grænser indenfor hvilke spileren kan udfolde sig .


Som navnet siger kan man se det som en forlystelsespark , hvor spillet er forlystelserne som spilleren frit kan vælge imellem .ActionActionrollespil er ikke en undergenre som sådan , men snarere et element som man kan bruge til at beskrive et spil , som lægger en stor del af deres fokus kamp .


I de tilfælde hvor det er den dominerende genre har spillene ofte kamp som det eneste element der har interesse for de fleste af spillerbasen .


Se ogsåKilderEkstern henvisninger stor database om MUD's i flere forskellige kategorier .mmorpg.com


en online portal dedikeret til MMO'er .Kategori :


Computerspilsgenrer Kategori :


Computerrollespil

 

Add Expression

ReadMe: Don't use this for context-based errors!

User Dictionaries are a powerful tool, but with that power comes...you know the rest.

In particular, you should not use a User Dictionary to correct errors in the translation. If the translation failed due to an incorrect analysis, such as mistaking a verb for a noun, you should instead tell us about it.

Ideal candidates to go into a User Dictionary are terms and expressions where you always, in all contexts, for all word classes want your own alternative translation to be picked.

Please enter expressions in dictionary lookup form (uninflected) where possible. Valid exceptions are where the expression is inherently plural, such as shorts or trousers.

Post-Edit Actions