How To Use
  • To navigate between chunks, either use the Next and Previous buttons or simply click on the chunk you wish to edit. You can also use keyboard shortcut Alt+N for Next, Alt+B for Previous, and Alt+M for Mark & Next.
  • Changes are saved as soon as you navigate away from a chunk.
  • Chunks have three states: New, Seen, and Verified. If a chunk was found in translation memory, it will be inserted as Seen or Verified.
  • If a chunk is modified while in New state, it will be changed to Seen state.
  • Subscribers may click on source words to look up translations and add expressions to their personal dictionaries.
  • Style markers (e.g. <S4> and </S4>) signify that the text inside has a different format or effect. The markers can be moved around as needed, but don't change the numbers in them.DaredevilBecause no values have been specified for the prop parameter, a legacy format has been used for the output. This format is deprecated, and in the future, a default value will be set for the prop parameter, causing the newformat to always be used.Daredevil er det engelske navn for tegneseriefiguren Dæmonen .


I den danske tegnefilm med Spider-Man blev navnet dog direkte oversat til Vovehalsen .Daredevil Matt Murdock er skabt af og , og er en af de mere komplekse personer i universet , på trods af ikke at have været ufattelig populær i USA .


Han er samtidigt en af de helte , som der blevet sat tryk er religiøs i dette tilfælde katolik .


Nogle mener , at dette har noget at gøre med , at størstedelen af tegnerne og forfatterne til Marvels tegneserier har været jøder , som ikke har ville rode sig ud i at gøre deres figurer religiøse , men om dette er rigtigt eller ej vides ikke .BaggrundMatt Murdock voksede op i Clinton , et område i også kendt som Helvedes Køkken .


Hans mor forlod familien for at blive nonne , da Matt endnu var baby , og hans far , Jack The Devil


Murdock , en slidt gammel bokser , var nødt til at opdrage ham alene .


Hele Jacks liv var som en stor tåge af vold , han var stærkt opsat at Matt aldrig skulle opleve dette , han fik Matt til at love ham , at holde sig fra ballade og i stedet en god uddannelse og blive læge eller advokat .


Desværre var Matts skoletid hård .


Han blev konstant mobbet af andre , men han holdt sit løfte til sin far og undlod at begynde at slås .


Denne passive væremåde gjorde , at han fik det sarkastiske øgenavn Vovehals Daredevil af skolens bøller .


Matt læste alt hvad han kunne fat af lærebøger for at holde løftet til sin far , men var nødt til at træne i smug for at kunne udluftet al den vrede han følte .En enkelt heroisk handling ændrede dog hans liv for evigt .


Matt reddede en gammel mand fra at blive kørt over af en lastbil med lasten fuld af radioaktivt affald .


Chaufføren mistede herredømmet over lastbilen , hvilket resulterede i at Matt fik radioaktivt affald i øjnene , som gjorde ham permanent blind .


miniatyrEn person udklædt som Daredevil .


Efter lang tid lærte Matt dog at leve med sit handicap og begyndte at se fordelene i hvad der var sket .


Alle hans øvrige sanser var blev forstærket til en overmenneskelig skarphed af det radioaktive materiale .


Han var nu i stand til at smage hver eneste ingrediens i madretter , hans lugtesans var bedre end en blodhunds , hans følesans var fin , at han kunne læse ved at føre fingrene henover tryksværten i bøger og aviser .


Vigtigst af alt var dog hans forstærkede hørelse .


Han kunne høre alle lyde , uanset volume eller tone .


Men samtidigt gav den ham en form for radarsans , der gjorde ham i stand til at opfatte former og positioner af objekter omkring ham noget i retning af ekkolokalisering .Som lovet fuldførte Matt sin skolegang og graduerede som jurist fra Colombia universitetet , hvor han et tidspunkt under Advokatspirernes åbne mesterskab var i debat med Harvey Dent , senere kendt som dette kunne læses om i Gigant & 11 fra 2001 .


Hans far havde dog problemer med sit erhverv .


Der var ikke nogen fight promotere , som ville have noget med ham at gøre .


Han var for gammel og for slidt .


Lige indtil han mødte en promoter der blev kaldt Fixer .


Jack blev promoted og begyndte at vinde kampe igen .


Hvad han dog ikke vidste var , at alle bokserne han vandt over tilhørte Fixer og at han havde bedt dem om at tage faldet .


Dette fandt han dog ud samme aften som titelkampen fandt sted .


Han blev nemlig bedt om at gøre det samme , Fixer kunne tjene det .


Jack var trodsig , men blev i sidste ende truet livet , hvis han ikke gik i gulvet .


Under selve kampen får Jack dog øje Matt blandt publikum og føler , at han ikke kan skuffe sin søn , uanset prisen .


Jack vinder kampen , ærlig og redeligt knockout , men prisen blev hans liv .Knust , både over tabet af sin far og lovens mangel retfærdighed i sagen mod Fixer , tog Matt det sine egne skuldre at retfærdigheden til at ske fyldest .


Eftersom han stadig ville holde løftet til sin far , om at leve et voldeligt liv , skabte Matt en dobbeltidentitet til sig selv .


Den gule / sorte dragt lavede han af sin fars bokseklæder og navnet han valgte , var det øgenavn bøllerne fra skolen tankeløst havde givet ham .


Således blev Daredevil født .


Daredevil konfronterer Fixers bande og besejrer dem alle ved hjælp af sine sanser og træning .


Fixer når selv dog at flygte til en undergrundsbane , hvor panikken og hans frygt for Daredevil giver ham et dødeligt hjerteanfald .Med lidt hjælp fra sin partner og bedste ven , Franklin Foggy


Nelson , og sekretæren , , blev Matt den advokat han havde lovet sin far at blive .


Han indså dog at justitssystemet ikke var perfekt , og at han bedre kunne tjene samfundet ved at være en kostumeret kæmper for retfærdigheden , han tog Daredevil-identiteten permanent til sig .Betydelige HistorierGennem de senere år har der været et par historier , som virkelig slog til og fik indflydelse hvordan helten er i dag .


Dog er det kun to af dem , som blev udsendt i Danmark .Guardian DevilGuardian Devil var en syv-nummers historie skrevet af og tegnet af .


Allé numrene blev udgivet i & 26 i år 2000 , men Guardian Devil fik aldrig en dansk titel .Fokus i Guardian Devil er Matts katolske tro Gud .


Han får at vide , at han skal beskytte et barn , som enten ville blive den næste Messias eller Antikrist .


Mens han kæmper med dette , mister han en der er ham kær , og det føles som om hele hans verden braser sammen omkring ham og han ved ikke længere hvad han skal tro .


Som noget lidt anderledes afsluttes bladet med flere siders samtale mellem Daredevil og hans venner .


Først med Spider-Man og dernæst med , som havde følt og oplevet lignende tab .Parts of a HoleParts øf a Hole blev skrevet af David Mack og endnu en gang var tegneren Joe Quesada .


Parts øf a Hole blev i Danmark udgivet i Mega Marvel & 36 i 2002 og fik den danske titel Brudstykker af en helhed .Historien introducerede en ny figur , Maya Lopez , en indfødt amerikaner også kendt under kunstnernavnet .


Maya havde fotografiske reflekser , lidt i stil med Taskmaster , hvilket gjorde hende i stand til blandt andet at spille klaver og udtale ord korrekt , på trods af at hun havde været døv siden fødslen , blot ved at se andre gøre det .


Hun var endda i stand til at efterligne Bullseyes evne til at ramme præcist og bruge alt som et dødeligt våben , blot ved at se en videooptagelse med ham .


Hun blev opdraget af Kingpin , eftersom hendes far blev myrdet da hun var ganske lille .


Kingpin bildte hende ind , at Daredevil var morderen , hvilket satte et interessant fokus historien .


Kærligheden som var blomstret mellem Matt Murdock og Maya Lopez og det had som Echo følte mod Daredevil .Kræfter og evnerDaredevil er fuldstændig blind , men hans øvrige sanser er forstærket til overmenneskelig proportioner .FølesansHans følesans er fintfølende , at han er i stand til at læse almindelige bøger og aviser , som ikke er skrevet med punktskrift , ved at føle tryksværten siderne .LugtesansDaredevil kan , i stil med en blodhund , spore mennesker ved hjælp af deres lugt .


Udover det , bruger han også sin lugtesans , sammen med sin hørelse , til at finde ud om en person lyver .


Dette gør han , ved at lugte den smule sved , som udskilles når man lyver .


Hans lugtesans overgås kun af mutanterne og Sabretooth , men hvor deres skarpe lugtesans stammer fra konstant regeneration af cellerne i næsen , som gør en i stand stand til at opfatte lugte , er Daredevils lugtesans blot forstærket , hvilket vil sige , at efterhånden som flere og flere celler dør , vil hans lugtesans blive dårligere .SmagssansI tegneserierne blev det sagt , at Daredevils smagssans er stærk , at han kan smage antallet af saltkorn i en saltkringle .HørelseDaredevil har lært at udnytte sin hørelse som en slags løgnedetektor , ved at han rytmen af en persons hjerteslag kan høre om de lyver eller ej .


denne måde kan han også genkende forbrydere og helte i forklædning hvilket giver ham en fordel over skurke som fx og Mysterio .


Ud af respekt prøver han ikke at finde ud heltenes sande identiteter , selvom han er i stand til det .


Derudover er hans hørelse præcis , at han kan høre forskellig personer og objekters positioner i forhold til ham selv noget i stil med ekkolokation , som også ses hos flagermus i alle 360 grader .


Denne evne betegnes i tegneserien som en radarsans .


Denne kan dog sættes ud spil ved at gøre brug af høje lyd , som overdøver radarsansen .


Det er først når radarsansen er sat ude af spil , at Daredevil føler sig blind .Ikke-sanserelaterede kræfter og evnerDaredevil er desuden en mester i kampsport , frygtløs som kunne ses i Gigant & 11 , hvor han kæmper mod og er en god akrobat .


Han bruger to multifunktionelle billy-stokke som både våben og transportmiddel , eftersom de kan bruges som politistave , nunchakuer og til at svinge sig med , takket være det kabel som er inden i .DareDevil eller Daredevil ?Det er svært at sige hvordan det rigtigt skal staves , eftersom der i tegneserier kun bruges blokbogstaver , men en teori er som følger .


I de første par år , hvor Daredevil havde sin originale gule / sorte dragt , var symbolet hans dragt ét , og kun ét , stort D .


Dette kunne tyde at det skulle staves Daredevil .


Men da var tegner , fik DareDevil sin klassiske røde dragt , hvorpå der var to store D'er :


DD .


Dette kunne tyde at det skulle staves DareDevil .


Siden da , uanset om han havde sin røde klassiske dragt , eller den sorte rustningslignende dragt som han brugte i en periode af cirka 3 år , har der altid stået DD et sted dragten .


Dette tyder derfor at navnet ville være DareDevil , men Marvel siger selv , at det er Daredevil .


Hvorfor der dragterne er to store DD vides ikke .Eksterne henvisningerDaredevilmarvel.comKategori :


Tegneseriefigurer Kategori :


Superhelte

 

Add Expression

ReadMe: Don't use this for context-based errors!

User Dictionaries are a powerful tool, but with that power comes...you know the rest.

In particular, you should not use a User Dictionary to correct errors in the translation. If the translation failed due to an incorrect analysis, such as mistaking a verb for a noun, you should instead tell us about it.

Ideal candidates to go into a User Dictionary are terms and expressions where you always, in all contexts, for all word classes want your own alternative translation to be picked.

Please enter expressions in dictionary lookup form (uninflected) where possible. Valid exceptions are where the expression is inherently plural, such as shorts or trousers.

Post-Edit Actions